B&B Frankrijk

B&B in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, historische dorpen en culinaire hoogstandjes, en het aanbod aan bed & breakfasts (B&Bs) is overal in het land te vinden. In Frankrijk worden die chambres d’hôtes genoemd. Letterlijk betekent dit “kamers bij gastheer en -vrouw”. Je slaapt in een kamer in een huis waar de gastheer en -vrouw ook wonen. Of soms wonen ze op het terrein.

Uiteraard is die kamer speciaal voor gasten ingericht. Had men vroeger vaak gedeeld sanitair, tegenwoordig hebben de meeste b&b’s in Frankrijk een privé badkamer bij de kamer. Het ontbijt kan wel gezamenlijk worden genuttigd. Tenminste als dat wordt aangeboden en je ook toevallig allemaal tegelijk opstaat. Sommige b&b’s hebben ook een gemeenschappelijke tuin en soms een zwembad.

Gastenkamer 1 bij b&b in Frankrijk La Villonnière

B&B in Frankrijk: La Villonnière chambres d’hôtes

Bij La Villonnière chambres d’hôtes heeft elke kamer twee boxsprings (of meer) en een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Er is een gezamenlijke ontbijtkamer, waar tussen 8.00 en 9.30 ontbijt wordt geserveerd. Tenzij het mooi weer is. Dan gebeurt dat buiten in de tuin.

Kom je bijtijds aan dan kan je ook nog heerlijk genieten van de ligstoelen in onze tuin en het verwarmde zwembad. En voor de kinderen zijn er spelletjes en een pingpongtafel.

De duur van een verblijf in een bed & breakfast (B&B) kan variëren en is meestal afhankelijk van de regels en voorwaarden van de specifieke B&B. Over het algemeen zijn B&Bs flexibel en verwelkomen ze gasten voor zowel kortstondige als langere verblijven. Veel mensen kiezen voor een B&B voor kortere verblijven, zoals een weekendje weg of een overnachting op doorreis. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om wat langer te blijven voor een korte vakantie van bijvoorbeeld een week of zelfs enkele weken. Dit is een populaire optie voor reizigers die de lokale cultuur willen ervaren, een bepaalde regio uitgebreid willen verkennen, willen ontspannen in een rustige omgeving en persoonlijke aandacht van de gastheer/gastvrouw waarderen.

B&B boeken?

Ben je enthousiast geworden om eens bij La Villonnière te komen overnachten? Meer informatie met betrekking tot de accommodatie is hier te vinden.

Reserveren kan eenvoudig door te bellen met 00.33.6.37994763 of er een whatsapp naar te sturen. Of stuur een mail naar info@lavillonniere.eu.