Wandelvakantie in onontdekt gebied

Wandelvakantie Frankrijk in een onontdekt gebied

De Franse Alpen, de Pyreneeën, de Ardeche, de Dordogne… Stuk voor stuk prachtige wandelgebieden die jaarlijks duizenden wandelaars trekken. Maar wat als er meer is? Wat als er parels te ontdekken zijn, weg van de massa? In deze blogpost belichten we de onontdekte wandelpaden van het zuiden van de Indre, een waar paradijs voor wandelaars die op zoek zijn naar authenticiteit en rust.

Wandelen in een landelijk onontdekt gebied

Een onontdekt gebied

Natuurpark de Brenne, gelegen in het hart van Frankrijk, staat bekend om zijn betoverende landschappen, rijke natuur en ongerepte charme. Voor liefhebbers van wandelvakanties is deze regio een verborgen juweel dat wacht om ontdekt te worden. Hier zijn talloze redenen waarom iemand een wandelvakantie in de Brenne zou moeten overwegen. Ook de Vallei van de Schilders (Vallee des peintres) is een onbekend gebied voor de meeste wandelaars. Deze vallei die gevormd wordt door de rivier de Creuse biedt prachtige uitzichten over de kronkelende rivier.

Zowel de Brenne als de Vallei van de Schilders zijn een nog onbekend, onontdekt gebied, waardoor rust en stilte gegarandeerd zijn. Vergeleken met drukke toeristische bestemmingen biedt deze regio een vredige en ontspannen omgeving. Tijdens onze wandelingen komen wij weinig tot geen andere mensen tegen. Dus wandelaars kunnen hier genieten van stille paden, ver van de drukte, en zich laten omringen door de kalmerende geluiden van de natuur. Dit creëert de perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven.

Wandelen in een bos

Waarom wandelen in dit onontdekte gebied?

Allereerst biedt de Brenne een adembenemende natuurlijke schoonheid die de zintuigen prikkelt. Het regionale natuurpark, Parc naturel régional de la Brenne, is een uitgestrekt gebied dat bekend staat om zijn duizenden meren, vijvers en moerassen. Deze waterrijke omgeving vormt een ideale habitat voor diverse flora en fauna, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers. Tijdens een wandeltocht door de Brenne kunnen wandelaars genieten van weelderige groene landschappen, kleurrijke wilde bloemen en het gezang van vogels die de lucht vullen.

De Vallée des peintres staat bekend om zijn pittoreske rivierlandschappen die schilders zoals Claude Monet en andere leden van de School van Crozant hebben geïnspireerd. Dit gebied biedt ook prachtige wandelmogelijkheden langs de oevers van de rivier de Creuse en door beboste heuvels.

Deze streek heeft ook een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, wat de wandelervaring nog verrijkt. Tijdens tochten door schilderachtige dorpjes kunnen wandelaars historische kerken, kastelen en traditionele Franse architectuur bewonderen. Elk dorp heeft zijn eigen unieke karakter en draagt bij aan het culturele mozaïek van de regio.

Tot slot biedt een wandelvakantie in deze omgeving ook de gelegenheid om de lokale keuken te verkennen. De regio staat bekend om zijn heerlijke streekproducten, waaronder geitenkaas, honing, en lokale wijnen.

Zeer geschikt voor de ontspannen wandelaar

Wat de Brenne en de Vallei van de Schilders extra bijzonder maakt, is de diversiteit aan wandelpaden die geschikt zijn voor alle niveaus. De Vallei van de Creuse biedt wat meer hoogte verschil, het natuurpark is wat vlakker. Er is dus voor elk wat wils.

Kortom, een wandelvakantie in de Brenne belooft een onvergetelijke ervaring te worden, doordrenkt met natuurlijke pracht, culturele ontdekkingen en rustgevende sereniteit. Het is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een ongerepte en authentieke Franse ervaring, ver weg van de gebaande paden.

Begeleide wandelvakantie of individueel

La Villonnière b&b organiseert geheel verzorgde begeleide wandelvakanties, waarbij Frank mee gaat op de wandelingen. Ondertussen wordt er een heerlijke lunch voorbereid, die bij thuiskomst voor de wandelaars klaar staat. Na een middag luieren of een bezichtiging in de omgeving is er ook een gezamenlijke avondmaaltijd. Zet 6 t/m 13 Oktober in je agenda, want dan is er weer een. Hier vind je er meer over.

Maar ook voor een individuele wandelvakantie kunt u bij ons terecht, het zogenaamde Hap&Stap arrangement. Een vakantieweek waarbij je zelf met behulp van door ons geleverde routekaarten elke dag een andere wandeling maakt. Aan het begin, in het midden of aan het eind van de wandeling kom je bij een restaurant waar je een heerlijke lunch kunt gebruiken. Hier vind je meer informatie over het Hap&Stap arrangement. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *