Accommodatie

De gastenkamers

La Villonnière heeft 4 comfortabele gastenkamers, elk met een eigen badkamer. De kamers hebben elk 2 boxspringbedden en de familiekamers hebben extra bedden. Omdat iedereen andere wensen heeft wat betreft de hardheid van het matras, heeft elke kamer een stevig en een middelhard matras. Wij weten hoe belangrijk slaap is en hopen dat iedereen uitgerust vertrekt.

De twee 2-persoonskamers en de familiekamer voor 3 personen hebben centrale verwarming. Ook hebben zij een eigen badkamer met thermostatische douche, wastafel en toilet. Ze hebben voldoende ruimte voor een kinderbedje, dat we kunnen bijplaatsen, zodat ouders een kamer kunnen delen met hun kleine kind. Deze kamers bevinden zich op de eerste verdieping.

Gastenkamer 1 bij b&b in Frankrijk La Villonnière

Kamer 1

Kamer 2

Slaapkamer 3 van de accommodatie

De familiekamer (kamer 3)

Familiekamer voor 5 personen
Nieuwe familiekamer (kamer 4)

Familiekamer voor gezin van 5 personen

Sinds 2022 hebben we een nieuwe kamer op de tweede verdieping. Deze familiekamer (kamer 4) biedt plaats aan 2 volwassenen en max. 3 kinderen (tot 15 jaar). Het kindergedeelte ligt op een verhoging (1 meter) die bereikbaar is met een laddertje. Het heeft individuele elektrische radiatoren, een eigen badkamer met regendouche (120×80), wastafel en toilet. Deze kamer heeft niet genoeg ruimte om een extra kinderbedje bij te plaatsen.

Informatie over de prijzen van de kamers vind je hier.

De eetkamer

Er is een eetkamer voor gebruik door de gasten. Hier wordt het ontbijt geserveerd en de table d’hôtes, behalve bij mooi weer. Dan serveren wij in de tuin. Ook kan men in de eetkamer lezen, tv/dvd kijken of een spelletje doen.

De gastenkeuken

Het is mogelijk om met uw eigen eten een eenvoudige maaltijd in de gastenkeuken te bereiden, en in de eetkamer of aan een van de tafels in de tuin te nuttigen. De keuken naast de eetkamer is uitgerust met een magnetron, 2-pits elektrisch kookplaatje, koelkast, broodrooster en waterkoker. Keukengerei, servies en bestek zijn aanwezig. Thee, koffie, limonade en water zijn altijd beschikbaar in de keuken om ervoor te zorgen dat onze gasten een drankje kunnen maken, wanneer ze daar zin in hebben.

Er zijn tal van zeer goede restaurants in de buurt van La Villonnière, “Au bon vivre” in Parnac is het dichtst bij. Iets verder weg en onze favorieten: in Saint Benoit du Sault (Papa Will), Le Menoux (Le Petit Roy), Gargilesse (Auberge Hotel Des Artistes ), Fougère (La Gamelle) en Chaillac liggen op slechts een klein eindje rijden en bieden een verscheidenheid aan restaurants geschikt voor alle smaken. Hierbij een lijst van restaurants met openingstijden en telefoontijden.

La Villonnière gastenkeuken

De tuin

In de tuin is een klein verwarmd zwembad waar in de zomer gebruik van kan worden gemaakt. Er is een eettafel en ook een picknicktafel waar gegeten kan worden. Op zonnige dagen is het heerlijke vertoeven in de tuin. Er zijn verschillende ligstoelen en hangmatten beschikbaar voor de gasten, waarbij iedereen een eigen hoekje in de tuin heeft.

Voor de kinderen is er een schommel, pingpongtafel en verschillende spelletjes.

De tuin is zo’n 4000 m2. Wil je meer over de natuur in de tuin weten, kijk dan hier.

Omgeving

La Villonnière ligt in het zuiden van het natuurpark de Brenne. Het is een glooiend landschap met weilanden en bossen. Beekjes omzoomd door bomen doorkruisen het gebied. 

Om te weten wat er te doen valt in onze omgeving kun je deze pagina bezoeken.