Omgeving

Omgeving

Veel te doen

Deze regio in Frankrijk is niet erg bekend en is toch gemakkelijk per auto te bereiken vanuit Nederland. Het is een heel landelijk gebied, ongegeneerd rustiek, vol rivieren en meren. Hier kom je voor rust, ruimte en relax, maar in de omgeving kan je ook actief zijn, cultuur vinden en ook voor kinderen zijn er genoeg dingen te doen. 

Er zijn leuke stadjes te bezoeken. Een aantal worden vermeld op de Franse site van “Mooiste dorpen van Frankrijk”. Er zijn mooie kerkjes te bezoeken. Die van Le Menoux is een grote favoriet van ons. Of ga eens naar één van de vele kastelen in de omgeving. Daar hebben we een blog over geschreven. Je vindt het hier. De musea in de buurt zijn bijzondere, zoals het overhemdenmuseum in Argenton sur Creuse. Daar is zelfs een escape game te spelen! Het meer van Eguzon is in de zomer een kinderparadijs: lekker zwemmen of over een drijvend parcours proberen te komen zonder eraf te vallen. Omdat we in het nationale Park de Brenne zitten, zijn er vele wandel- en fietsroutes te volgen. Genoeg keus dus. 

Wij hebben de activiteiten en bezienswaardigheden in onze omgeving voor je verzameld. Hieronder kun je ze per categorie vinden.

En niet te vergeten de allermooiste activiteit: sterren kijken. Als je hier in de zomer ’s avonds laat op een ligbed in de tuin gaat liggen, zie je duizenden sterren. Er is hier geen lichtvervuiling. Dus daarom kan je ze heel goed zien. Een bijzondere ervaring!