Kinderen

Kinderen

In onze tuin zullen kinderen zich al goed kunnen vermaken. Er staan een schommel, trampoline, pingpongtafel en er zijn verschillende buitenspelletjes, zoals jeu-de-boule, croquet en bean bag gooien. Ook hebben wij gemerkt dat kinderen zich uren vermaken in ons zwembad. Wil je toch op pad gaan, dan is er nog genoeg te doen.

Eguzon en het meer Chambon

Bij Lac Chambon kan je zwemmen en watersporten (waterskieen, wakeboarden, op opblaaskussen achter boot), een drijvend parcour, veel ruimte om te zonnen, speelplaats voor jongere kinderen, zelfs midgetgolfen. Er zijn ook verschillende restaurants om wat te eten. Een veerboot vaart op gezette tijden vanaf de steiger op het strand van Fougères naar het hoofdstrand van Chambon, waar elke denkbare watersport beschikbaar is. Er is een zeilclub en een waterskischool, waterglijbanen en waterfietsen voor minder ambitieuze gasten! Een leuk gezinsuitje waar iedereen van kan genieten. Dit meer is nog niet echt ontdekt, waardoor het alleen in augustus drukker is met (Franse) toeristen.

En na een dagje aan het meer kan je heerlijk eten bij La Gamelle in Fougères aan de rand van het meer. Eenvoudige keuken, maar met vriendelijke bediening en een prachtig uitzicht over het meer!

Bezoek het Creuse Valley Museum in Eguzon, hier kunt u meer te weten komen over de vroegere ambachten van de vallei, de bouw van de Eguzon-dam en het omliggende platteland.

eguzon-val-de-creuse.com/nl

Meer van Chaillac

Voor de wat jongere kinderen is er ook het meer bij Chaillac, waar een strandje is met wat speeltoestellen, een glijbaan en in het water een drijvend parcour. Hier wordt ook toezicht gehouden. 

Suppen op de L’Anglin of de Creuse

Hier noemen ze dat “faire du paddle”. Bij camping La Quintaine in Bélâbre kun je in Juli en Augustus een sup huren om op de rivier de L’Anglin te gaan peddelen. Maar dat kan ook bij het Hotel du Lac in Crozant om de Creuse te verkennen. Even wennen om je evenwicht te bewaren, maar na een beetje oefenen een leuke bezigheid en heerlijk op het water.

L'ilot z'enfants in Chateauroux

“Het eiland van de kinderen”. Op een gebied van meer dan een hectare zijn 35 attracties te vinden voor kinderen: trampolines, luchtkussens, rupstrein, skelterbaan, zwembad, botsbootjes, etc. Ze zijn er gemakkelijk een halve dag mee zoet. Hier vind je de website.

Het meer van Saint-Pardoux

Bij het meer van Saint-Pardoux zijn veel activiteiten te vinden. Eigenlijk te veel om op te noemen. Een kabelbaan die het meer oversteekt, spelletjes op het strand, opblaasbare structuren, fitnessparcours, strand volleybalveld, jeu-de-boulesbaan, verhuur van waterfietsen, kano’s en boten. Het zwembad van het meer van Saint-Pardoux biedt 3 verschillende gedeeltes om te zwemmen, te ontspannen of plezier te maken. Ter plaatse een overdekt zwemparadijs georganiseerd rond een sportbad, een speelbad, een peuterbad en een wellnessruimte en een buitenruimte met een ruim aanbod aan waterspelletjes en waterstralen (recreatiebad van 320m² met tegenstroomrivier, een kinderbad, een interactieve speeltuin, 120m² splashpad, een rivier met boeien en een 4-track pentagliss).

Hier is meer informatie te vinden.

Labyrint van Gueret

Het labyrint van Gueret is het grootste van Europa. Buiten het labyrint zijn er ook andere spellen en vermaak: een 50 meter lange waterglijbaan, escape game, blotevoetenpad, kinderboerderij. Kortom voor alle leeftijden is er wat te doen.

Elke middag om 15.00 kan je in een groep van max 6 personen en uitgerust met een smartphone die is verbonden met internet alle puzzels oplossen van de Grote Tovenaar. Lukt het jou om zo uit het labyrint te komen?

Labyrint van Gueret

Vélo-rail

Een vélo-rail is een wagentje op een (oud) spoortraject, dat je kan voortbewegen door te fietsen. Elk wagentje kan 4 – 6 personen vervoeren, waaronder de twee fietsers. Onze b&b ligt precies tussen twee verschillende vélo-rails in. 

Vélo-rail de la mine – Bosmoreau les Mines

Een oude spoorlijn die vroeger was gewijd aan het vervoer van  passagiers en kolen uit de mijnen van Bosmoreau. Het traject van 10km voert door de Thaurion-vallei waarbij je een prachtig uitzicht hebt op een oude abdij.

Zie hier het traject

Vélo-rail Chauvigny

Een unieke route over een oude spoorlijn die ooit diende om mannen en stenen te vervoeren die werden gewonnen uit beroemde lokale steengroeven. Je ontdekt een uitzonderlijk panorama op de stad Chauvigny en zijn middeleeuwse stad.

Zie hier het traject