Over ons

Frank en Marjolein

Bonjour, wij zijn Frank Zurlohe en Marjolein van Velzen. Sinds 2019 trotse eigenaren van La Villonniere chambres d’hôtes in het onontdekte hart van Frankrijk. Wij werden gecharmeerd door de rust en natuur in dit gebied. Er is nog weinig toerisme en toch zijn er prachtige dingen te zien: Romeinse opgravingen, oude abdijen en kerken, leuke stadjes. En ook sportief kan je hier zo goed terecht: wandelen, fietsen, watersport. Verder zijn de mensen erg aardig en worden hier in de zomer regelmatig brocantes en festivals georganiseerd. Hoe wij hier zo terecht zijn gekomen kun je lezen in ons blog.

Maar natuurlijk willen wij ons eerst even voorstellen.

Marjolein

Ik ben geboren in Haarlem en heb daar het grootste deel van mijn leven gewoond. Vanaf mijn 21ste heb ik 2 jaar in Madrid gewoond. Toen begon mijn interesse voor andere landen en culturen. Ik heb veel gereisd en nadat ik Frank ontmoette, deden wij dat samen. Waarbij we vaak zeiden: “je zal hier toch maar wonen?!” Maar ja, een fijn huis in Haarlem, vlakbij familie en vrienden wonen en een goede baan als supply chain planner bij een groot farmaceutisch bedrijf geef je niet zomaar op.

Toch hebben we die knoop doorgehakt. Ook vanwege de gedachte: “Is dit het nou tot ons pensioen?”. Nou, die ervaring als planner kan ik wel gebruiken in onze b&b. In 2022 heb ik ook mijn ervaring als yoga-docent kunnen gebruiken in de yoga weken die we organiseren. (Lees hier meer daarover.) En als de verbouwingen hier klaar zijn, wil ik mijn opleiding tot meubelmaker gaan benutten voor het ontwerpen en maken van meubels en gebruiksvoorwerpen.

Marjolein
Frank

Frank

Ik ben geboren in Heemskerk, maar heb het grootste deel van mijn leven in Haarlem gewoond. Ook ik heb veel gereisd in mijn leven en altijd genoten van het opdoen van nieuwe indrukken, de mensen, cultuur en natuur in die andere landen.

Van mijn laatste werk als hypotheek adviseur vond ik vooral het contact met de mensen leuk en kwam erachter dat als mensen over hun houding ten opzichte van geld praten ze je echt moeten vertrouwen. Dat contact met mensen heb ik hier gelukkig ook.

In Haarlem hadden we een kookclub met vrienden. Zo ben ik koken leuk gaan vinden en nu sta ik met veel plezier voor onze gasten te koken.

Chouette

Hallo, ik was 8 of 9 jaar toen mijn baasjes mij uit het asiel in Gueret haalden in januari 2020. Sindsdien mag ik in La Villonnière wonen. Ik ben een mix van griffon en labrador en ben het liefst de hele dag buiten aan het rennen en snuffelen. Ik vind het fantastisch als er gasten zijn. Dan ga ik buiten het liefst onder hun tafel liggen, want je weet maar nooit of er iets af valt. Kinderen vind ik lief en zij mij ook. Het liefst zou ik de gasten luid blaffend verwelkomen, maar dat mag niet van mijn baasjes. Ze laten mij altijd begeleid kennis maken met gasten. En ik mag ook niet in het gastengedeelte van de b&b komen.

Foto´s van Chouette met kinderen van gasten

Marjolein en Frank,

Wat zijn jullie een enthousiast, vriendelijk, behulpzaam en gezellig stel. Gewoon jammer dat we maar één nacht konden blijven. Hartstikke bedankt. Als we in de buurt komen, zullen we zeker weer komen genieten. 

Theo en Marianne

Interesse om bij ons te verblijven? 

Lees er hier meer over

Heerlijk stel samen. Mooi om te zien hoeveel ambitie jullie hebben om het allemaal nog beter te maken. En het is nu al prachtig met zo’n mooie grote tuin. Dank voor jullie gastvrijheid en bezorgdheid. We hebben 3 dagen heerlijk gefietst en genoten van jullie heerlijk ontbijt. Nu gaan we weer terug naar ons Brabant. Hartelijke groeten en veel succes met jullie gastenverblijf. 

Annie en Pieter