Wandelen

Wandelen in de Indre

Vanuit ons huis zijn verschillende wandelingen te maken. Van korte rondjes tot wandelingen van 10kmg of langer. Wij zijn ze in kaart aan het brengen, zodat u ook kunt genieten van de prachtige omgeving rond La Villonnière.

Parc Naturel de la Brenne

Het park van de Brenne kent vele prachtige wandelroutes. Van korte routes tot meerdaagse wandelingen die je onderweg bij b&b’s brengt. Er zijn routes die je van meer naar meer brengen. (Er zijn er 3300 in de Brenne!) Of volg één van de rivieren tijdens een wandeling, zoals de Creuse of de L’Anglin. De 19 km lange wandeling die langs ons huis komt gaat door de valei van het riviertje de Abloux. Stroomafwaarts is er ook een kortere wandeling van 8 km door de valei van de Abloux te maken. Of maak een korte wandeling om het kasteel van Azay-le-Ferron om te eindigen met een bezoek eraan. Of wat dacht je van wandelen langs de wijnvelden van Thenay? Keuze te over en voor ieder wat wils. Je vindt de wandelingen hier.  

Abloux

Wandelingen van de VVV in Eguzon

Rond Eguzon zijn bijna 100 km aan gemarkeerde routes te vinden. 

Alle 21 gemeenten van de Eguzon-Argenton-Vallée de la Creuse hebben in totaal 1000 km aan wandelroutes. 

Op de website van de VVV in Eguzon zijn mooie gevarieerde wandelingen te vinden. Langs de mooiste delen van Argenton-sur-Creuse, oude kastelen, de scherpe bocht in de Creuse, door vele schilders geschilderd of langs de wilde valei van de Gargilesse. 

Wandelfeest rond de tamme kastanje

Elk jaar wordt begin November het Fête de la châtaigne (het feest van de tamme kastanje) gehouden. Elke dag begint vroeg met een wandeling. Daarna wordt er aan lange tafels gegeten, waarbij uiteraard de kastanje een hoofdrol speelt. Informatie over het programma vindt je hier in het frans. En natuurlijk zijn er geroosterde kastanjes en cider te krijgen op de markt.