Individuele wandelvakantie

Individuele wandelvakantie

Verken het magische hart van Frankrijk tijdens een onvergetelijke wandelvakantie in het prachtige Midden-Frankrijk! Laat de alledaagse drukte achter je en dompel jezelf onder in de rustige pracht van deze betoverende regio. Dwaal over eeuwenoude paden, omgeven door weelderige groene valleien, schilderachtige bossen en pittoreske dorpjes. Adem de frisse lucht in terwijl je door uitgestrekte bossen en langs kabbelende beekjes wandelt. Laat je fascineren door de rijke geschiedenis van Midden-Frankrijk. Ontdek verborgen kastelen en middeleeuwse ruïnes die getuigen van een glorieus verleden tijdens een individuele wandelvakantie bij La Villonnière b&b.

Heerlijke bospaden tijdens de individuele wandelvakanties

Hap & Stap arrangement - een individuele wandelvakantie

Buiten het heerlijke wandelen biedt dit arrangement ook een ontdekkingstocht door de lokale keuken. Op elke wandelroute vind je een restaurant, zoals bijvoorbeeld Au bon vivre in Parnac). Laat je verrassen door heerlijke gerechten. Het is aan iedere wandelaar zelf om te kiezen hoe de maaltijd wordt ingepland tijdens de wandeling. Begin je vroeg en eindig je met een lunch, plan je de lunch halverwege de wandeling of start je laat en kies je voor een diner in het restaurant.

Eigen invulling van de wandelvakantie

Buiten de mogelijkheid om te lunchen/dineren in een van de restaurants is het ook mogelijk dat wij je voorzien van een lunchpakket, je zelf iets klaar maakt in onze gastenkeuken of dat je ’s avonds gebruik maakt van de table d´hôtes waarbij wij voor jullie koken. Deze individuele wandelvakantie is helemaal naar eigen behoefte zelf in te plannen. En je kunt er ook voor kiezen om een dag niet te wandelen, maar bijvoorbeel een stadje in de omgeving te bezoeken of lekker te luieren in onze tuin. Buiten wandeltochten hebben wij verschillende dagtochten samengesteld.

Lekker eten tijdens de wandelvakantie
Ontspannen wandelen in het heuvelachtige landschap van midden-Frankrijk

Ontspannen wandelen in het heuvelachtige landschap van midden-Frankrijk

Praktische informatie

In de prijs zit inbegrepen: een week verblijf bij La Villonnière inclusief ontbijt, 6 dagen een verschillende wandeling, waarbij je naar keuze aan het begin, halverwege of aan het eind van de wandeling bij een restaurant op de route kunt lunchen. In Frankrijk betekent dat een warme lunch. De prijzen voor een driegangen-menu liggen laag naar Nederlandse begrippen, zo tussen de 15 en 20 euro. Het is ook mogelijk om zelf een lunch/diner te maken in onze gasten keuken. En ook hebben wij een lijst met restaurants in de buurt beschikbaar.

Wij voorzien je van kaarten van de wandelroutes. Eventueel kunnen wij ook het restaurant reserveren. Wij hebben een verzameling van 11 routes van verschillende lengtes met restaurant op de route. Van routes zonder restaurant hebben we er nog meer. 

Dit arrangement is het hele jaar mogelijk (en aankomst elke dag van de week). De beste tijd is het voor- en najaar.

De prijs van een wandelvakantie van een week voor twee personen is gebaseerd op een tweepersoonskamer met eigen badkamer, inclusief ontbijt en is in totaal 455 euro. Dus twee personen betalen in totaal 455 euro voor een wandelweek. Bij gebruik door 1 persoon geven wij een kleine korting op de prijs van 455 euro.

Deze prijs is exclusief lunch, diner, toeristenbelasting en de reis hiernaartoe. 

Het is ook mogelijk om een kortere wandelvakantie te boeken bij ons. Bijvoorbeeld 4 overnachtingen – 3 wandeldagen voor 295 euro. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Frank en Marjolein zijn je gastheer en -vrouw. Hier lees je meer over ons.

Meer informatie over de accommodatie vind je hier. Wil je meer weten over de omgeving dan klik je hier.

Om te reserveren of als je vragen hebt, kun je bellen of een whatsapp sturen naar 00.33.6.37994763 of een mail naar info@lavillonniere.eu of vul het contactformulier in.

Mocht je in plaats van een individuele vakantie meer zin hebben in een begeleide wandelvakantie, dan kan dat ook. In Oktober organiseren we er één van 6 t/m 13 Oktober. Meer informatie over deze week kun je op deze pagina vinden. 

Wandeling langs de vesting van Abloux