Yoga retraite Augustus

Yoga retraite Frankrijk Augustus 2024

Ontspannen retraite midden in de natuur

Heb je een pauze nodig van de dagelijkse sleur? Of gewoon even tijd voor jezelf? Het hele jaar door lijdt ons lichaam onder het tempo van ons leven: stress, slechte voeding, weinig tijd voor onszelf, lange to-do-lijstjes en nauwelijks tijd om adem te halen. Deze kleinschalige yoga retraite is ontworpen om je een stressvrije vakantie te bieden, met als enige doel om tot rust te komen, op te laden en bewust te genieten.

Je wordt ontvangen in een heerlijke oase van rust: een perfecte plek om te onthaasten, te contempleren, opnieuw contact te maken met je lichaam en je ademhaling, te proeven van het eenvoudige genoegen en de vreugde van het aanwezig zijn bij jezelf.

Yoga retraite

Elke dag leidt Jacqueline, de yogalerares, je door verschillende yoga-oefeningen, zowel zachte als meer dynamische, evenals meditaties. Bij yoga is geen sprake van competitie of prestatie. Iedereen kan van zijn yoga-uitoefening genieten naar eigen vermogen en in een vriendelijke atmosfeer.

Na de ochtendsessie staat het ontbijtbuffet al voor je klaar. Zie je jezelf al in de zon ontbijten met verder geen plannen voor de dag dan je mee te laten nemen in de activiteiten die we aanbieden? Of misschien heb je wel zin in een heerlijke massage. Ook dat is mogelijk. 

Deze ontspannende retraite vindt plaats in een oude verbouwde boerderij, midden in de natuur van het Parc Naturel de la Brenne in midden-Frankrijk. In de omgeving is het heerlijk wandelen.

Vanuit het hart van deze bubbel van sereniteit en welzijn vertrek je vol energie, zonder stress… en met het verlangen om terug te komen voor een volgende yoga week!

Voor wie is deze retraite? Deze retraite is geschikt voor mensen die al yoga hebben gedaan, die hun yogabeoefening willen verbreden of een echte pauze willen nemen en op adem willen komen in een spectaculaire natuurlijke omgeving!

De lessen zullen zacht en dynamisch zijn.

Welke soorten yoga worden gegeven? Hatha en yin yoga

25 Augustus t/m 1 September  595,-* euro p.p.

5% korting als je met z’n tweeen komt

* Op basis van verblijf in een tweepersoons kamers

Er is plaats voor maximaal 6 personen op basis van twee personen per kamer.

Kom je alleen en wil je liever geen kamer delen, dan vragen wij een extra vergoeding.

We hebben een super ontspannende week gehad mede dankzij jullie zorgzaamheid. Het enige wat wij hoefden te doen was te ontspannen en te genieten. Peter en Jacqueline

Dagindeling yoga retraite

Geheel verzorgd

Hieronder vind je de dagindeling voor de yoga retraite. Omdat we willen zorgen voor zo veel mogelijk rust en ontspanning ben je niet verplicht om aan alle onderdelen mee te doen.  Ook zullen wij alle eten en drinken verzorgen. Het enige dat je hoeft te doen is ontspannen en genieten.

Zondag 

Vanaf 16.00 aankomst

19.00 avondmaaltijd 

 

Maandag t/m vrijdag

8.15     yoga

9.30     ontbijt

11.00   extra activiteit * 

13.00   lunch

19.00   gezamenlijk diner (vegetarisch)

Zaterdag

Vrij te besteden. Zie ook onze pagina over de omgeving.

Zondag 

9.00 ontbijt

Vanaf 10.00 vertrek (of vertrek in overleg)

*Elke dag zal er rond 11.00 uur een andere activiteit plaats vinden: dankbaarheidsoefening, cacaoceremonie, wildplukwandeling, kruidentinctuur maken of wandeling met opdracht.

Ook zal er op sommige dagen rond 17.30 een kleine activiteit plaats vinden, zoals bijvoorbeeld een klankschalen sessie. 

De yogalessen worden verzorgd door Jacqueline. De activiteiten door Jacqueline en Marjolein.

Tussendoor kun je een stoelmassage van Frank krijgen. Het is ook mogelijk om een ontspanningsmassage te boeken van Flo2mains. (Deze laatste zit niet inbegrepen in de prijs.)

Informatie over de accommodatie vind je hier

Reserveringsinformatie yoga retraites 2023

All-inclusive

Wij hebben ervoor gekozen om bijna alle kosten inclusief te laten zijn. Zo kan je je concentreren op de leuke onderdelen van de yoga retraite en alleen maar bezig zijn met ontspannen en tot rust komen. Alleen de massages en de reis zijn niet inbegrepen in de prijs. 

Deelnemers van de yoga week in een mooie houding

Wat is inbegrepen in de prijs:

– Elke dag hatha en yin yoga (5x)

– 7 overnachtingen in La Villonnière b&b 

– ontbijt, lunch en diner (vegetarisch)

– onbeperkt koffie, thee en water van het huis 

– genieten van de tuin, waar je ligbedden, hangmatten en een verwarmd zwembad vindt

– stoelmassage van 20 minuten (1x)

– de extra activiteiten (zie boven)

LET OP: De prijs is exclusief vervoer hiernaartoe.

Mogelijkheden voor vervoer

eigen vervoer. Wij kunnen ook bemiddelen, zodat deelnemers met elkaar kunnen meerijden.

trein naar Chateauroux of Argenton-sur-Creuse. Je kan hier via de NS kan je een ticket boeken, maar er zijn ook andere sites. Als je ons de aankomsttijd laat weten, zullen wij je ophalen van het station. De kosten daarvoor zijn 10 euro vanaf Argenton, 20 euro vanaf Chateauroux.

Let op:

  • de trein gaat niet rechtstreeks. Je moet in ieder geval een keer overstappen in Parijs
  • het is nodig om van te voren een ticket te boeken = plaats te  reserveren. Vlak voor vertrek zijn de treinen vaak al vol.

Wat een heerlijke, ontspannen week hebben we gehad! Julie gastvrijheid, vriendelijkheid en huiselijkheid was daar een groot aandeel in. 

Heerlijk weer, mooie natuur, lekker wandelen, fijne groep deelnemers, lekker eten van Frank en de liefdevolle verzorging van Marjolein! We gaan opgeladen naar huis van deze fijne plek en komen graag terug! Mirjam en Florence 

Gun jezelf zo'n heerlijke yoga vakantie om te ontspannen

Voor meer informatie kun je bellen/whatsappen met 00.33.6.37994763 of klik hieronder om je aan te melden.

Ontspannen bij La Villonnière