Corona veiligheid

Corona veiligheid

La Villonniere bed&breakfast ligt afgelegen. Bovendien hanteren wij onderstaande richtlijnen. Daardoor is de kans dat je hier een besmetting oploopt minimaal.

Om verspreiding van het corona-virus bij onze accommodatie te voorkomen hebben we een protocol opgesteld. Zo willen we u een veilig verblijf bieden. De maatregelen gaan samen met de algemene al bekende voorschriften.

Wat doen wij?

Uiteraard zorgen we dat La Villonnière bed&breakfast altijd schoon en hygiënisch is als je aankomt. In deze corona-tijd besteden we extra aandacht aan hygiëne en dat houdt vooral in dat we alle plekken waar mensen het virus zouden kunnen achterlaten zoals deurklinken, lichtknoppen, tafelbladen, wastafels, kraanknoppen, en dergelijke iedere dag grondig reinigen.

Ook wassen en drogen wij handdoeken en bedlinnen op hoge temperaturen en/of hangen het in de zon te drogen.

Bovendien ventileren wij alle ruimtes zo veel mogelijk.  

Wij schudden geen handen en houden minimaal 1 meter afstand.

Voor de verplichte registratie zullen we een foto van je identiteitsbewijs nemen of kan je zelf een kopie meenemen.

Ontbijt en diner

Wij serveren het ontbijt (tussen 08.00 – 9.30) en het diner (19.00) zo veel mogelijk op het buitenterras. Wanneer het daarvoor te koud is, serveren we het in de gasteneetkamer. Hierbij houden we rekening met een onderlinge afstand van 1m. 

Wat vragen we jou te doen?

Was je handen vaak, minimaal 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen. Op de kamers en de gastenkeuken staat zeep om je handen te wassen. Voordat je naar buiten gaat, als je weer terug komt, als je je neus hebt gesnoten, en natuurlijk voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.

Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna je handen.

Schud geen handen.

Houd voldoende afstand van de andere gasten binnen de accommodatie. In Frankrijk is dit minimaal 1 meter.

 

Zwembad

Het zwembad kan worden gebruikt, echter door één familie tegelijk. Er is voldoende ruimte in de tuin om de afstand van 1 meter te bewaren. De verschillende “zitjes” (ligstoelen) staan ruim verspreid over de grote tuin.

Heb je klachten?

Wanneer je koorts en symptomen van luchtweginfectie hebt (droge hoest, koorts, keelpijn, ademhalingsmoeilijkheden), verwachten wij dat je je verantwoordelijkheid neemt en thuis blijft.

Annulering vanwege corona

Wij begrijpen dat het vanwege Corona lastig is om een vakantie te plannen. Daarom hebben we de volgende annuleringsvoorwaarden.

Voor verblijf tijdens de maanden Juli of Augustus

Wanneer volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken in het thuisland van de gast een negatief reisadvies wordt gegeven voor Frankrijk of het departement Indre specifiek, dat wil zeggen “reizen niet toegestaan”, kan de reservering kosteloos worden geannuleerd.

Voor verblijf buiten de maanden Juli en Augustus

Wanneer volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken in het thuisland van de gast een negatief reisadvies wordt gegeven voor Frankrijk of het departement Indre specifiek, dat wil zeggen “reizen niet toegestaan”, kan de reservering worden omgeboekt naar een later moment tot maximaal 31 December in 2024.