Zin & Zijn yoga retraite Juni 2023

Zin & Zijn yoga retraite Frankrijk Juni 2023

Ontspannen en mindful yoga retraite

Ook zo’n zin in een volledig verzorgde vakantie vol ontspanning, yogam bijzondere activiteiten, meditatie en mindfulness? Een week vol inspiratie en bezinning. Een Zin & Zijn yoga retraite.

Stel je eens een vakantie voor in een oase van rust, waarbij je ontspant tijdens de yogasessies, in het nu gebracht wordt door de mindful-activiteiten, tijd hebt om lekker te luieren en alle heerlijke maaltijden voor je verzorgd worden. Even weg uit de sleur en zorgen van alledag, maar alleen maar genieten en met jezelf bezig zijn. Dit alles kan tijdens onze kleinschalige speciale yoga retraite in midden-Frankrijk: de Zin & Zijn yoga retraite.

In deze week willen we je heerlijk laten ontspannen, inspiratie op doen, genieten van de natuur en meer verbinding maken tussen je lichaam en geest. We combineren dagelijkse yoga en meditatie lessen met een veelheid aan verschillende activiteiten, waar je aan mee kunt doen: van wildplukken tot fotograferen. Deze zullen je op een leuke manier in het nu brengen.

Niets moet, alles mag, is ons motto. Een week vol Zin & Zijn.

Deze foto drukt ontspanning uit: twee voeten in een hangmat waarboven bomen uitsteken

Yoga, meditatie en mindful activiteiten

Elke dag is er ‘s ochtends een yogales om de dag heerlijk te beginnen. Jolinda (hatha, flow yoga) en Marjolein (do-in yoga) zijn beiden gekwalificeerde yoga instructeurs en zullen de lessen verzorgen. Naast yoga, zullen er ook meditatie- en ademhalingssessies zijn om je te helpen dieper te ontspannen en innerlijke rust te vinden.

Daarnaast worden er elke dag ontspannings- en /of creatieve activiteiten georganiseerd waar je aan mee kunt doen, maar niets is verplicht. Denk daarbij aan een mindful wandeling in de natuur, opdrachten met fotografie, labyrint wandelen, speksteen bewerken, en inspirerende workshops over persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Tijdens de week krijg je een stoelmassage. Ook bieden we de mogelijkheid om een massagebehandeling (Reiki behandeling of een energetische ontspanningsmassage) te boeken.

Het programma geeft je ook nog genoeg tijd om te relaxen, de omgeving te verkennen en wandelingen te maken.

Deze ontspannende retraite vindt plaats in onze oude verbouwde boerderij, midden in de natuur van het Parc Naturel de la Brenne in midden-Frankrijk. Een ideale plek voor ontspanning en bezinning. De grote tuin biedt ruimte om een eigen plekje te vinden en lekker te lezen, zonnen of te zwemmen in ons zwembad. En in de omgeving van La Villonnière is het heerlijk wandelen.

Voor wie is deze retraite?

Voor iedereen die graag een week alleen maar wil ontspannen en de “uit-knop” willen leren vinden. Een week waarbij aan veel activiteiten kan worden meegedaan, maar er ook voldoende tijd is voor jezelf.

Deze retraite is geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden, voor zowel de yoga, meditaties en als ook de activiteiten.

Welke soorten yoga worden gegeven? Hatha yoga in combinatie met andere vormen (yang, flow, yin) en do-in yoga.

18 t/m 25 Juni 2023

685,- euro*

* Op basis van verblijf in een tweepersoons kamer

35,- euro korting p.p. als je met z’n tweeen komt

En bovendien krijgt iedereen gratis: 

stoelmassage

dankbaarheids steen

wildplukboekje

kruidentinctuur

Praktische informatie

Geheel verzorgd

Het programma en alle maaltijden en drinken worden door ons verzorgd. Zo hoef je alleen maar bezig te zijn met ontspannen en genieten. 

De kosten voor 7 overnachtingen, alle maaltijden, onbeperkt koffie en thee, en alle materialen voor de activiteiten zijn inclusief. Daarbij krijg je ook nog gratis:
-stoelmassage
-wildpluk boekje
-dankbaarheidssteen
-kruiden tinctuur

Exclusief is alleen de reis naar La Villonnière en eventuele massages die je er nog bij boekt. 

Voor het vervoer hier naar toe is het naast de auto ook mogelijk om met de trein te komen. (Station Argenton-sur-Creuse, La Souterraine of Chateauroux) Let op: de trein gaat niet rechtstreeks. Je moet in ieder geval een keer overstappen in Parijs. Als je ons de aankomsttijd laat weten, zullen wij je ophalen van deze stations. Wij kunnen ook bemiddelen bij belangstelling voor carpoolen. 

Voorkant van La Villonniere waar de ZIn & Zijn yoga retraite plaats vindt

Accommodatie

La Villonnière b&b heeft 4 comfortabele gastenkamers, elk met eigen badkamer. We hebben twee eet-zitkamers en een gastenkeukentje. Buiten de yogastudio is er ook een infraroodsauna waar je gebruik van kan maken. Rondom is er een grote tuin met ligbedden, hangmatten en een zwembad om een verkoelende duik in te nemen. Op deze pagina over de accommodatie vind je meer informatie.

Groepsgrootte

In totaal is er ruimte voor 9 personen.

Voor de energie en gezelligheid in de groep houden we een minimale aantal deelnemers van 4 aan voor onze Zin & Zijn retraite.

Gastvrouwen en -heer

Jolinda van Flow-spirit is wat je kunt noemen een multi passionist. Naast yoga en mindfulness docente, is ze happiness coach, reiki master en massage therapeute. Ze heeft jarenlang in het Midden-Oosten gewoond en reist als reisbegeleidster de wereld rond.  In haar yogalessen combineert ze verschillende stijlen (zoals ashtanga, vinyasa, yin), met hatha yoga als basis.  

Marjolein is naast gastvrouw van de B&B, graag creatief bezig en do-in yoga docente. Do-in is een yoga vorm die gebaseerd is op de meridianen en waarbij beweging en verstillen elkaar afwisselen. Ze heeft een passie voor mensen inspireren en geheel in de watten te leggen.

Frank zal tijdens je retraite alle maaltijden met liefde en aandacht verzorgen. Je kunt altijd bij hem terecht voor allerlei vragen en zal je meenemen in mooie verhalen.

Hier vind je meer over Frank en Marjolein.

Dagindeling

Hieronder vind je de dagindeling voor de yoga retraite. Omdat we willen zorgen voor zo veel mogelijk rust en ontspanning ben je niet verplicht om aan alle onderdelen mee te doen.  Ook zullen wij alle eten en drinken verzorgen. Het enige dat je hoeft te doen is ontspannen en genieten.

Zondag

Vanaf 16.00 aankomst

19.00 avondmaaltijd

Maandag t/m zaterdag

Elke dag starten we om 8.00 met yoga en meditatie/ademhalingsoefening. Daarna staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar. Dagelijks is er ’s ochtends en ’s middags een activiteit. Tussendoor is er ruimte om een massage te krijgen, er zelf op uit te trekken of te luieren in de tuin. Rond 13.00 wordt de lunch geserveerd en om 19.00 een vegetarisch diner. Soms hebben we ’s avonds ook nog een korte activiteit.

Zondag

Vanaf 8.00 ontbijt en daarna vertrek richting huis.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten tijdens de Zin & Zijn yoga retraite kun je hier klikken.